toateBlogurile.ro

sâmbătă, 23 iulie 2011

Romanul

Am intalnit un om care dormea prin gari,
Care mi-a spus: "sunt plin de datorii
Si n-am aproape bani nici de tigari...
Dar sa mai cumpar paine la copii" ...!

De vina, el zicea atunci ca-i Iliescu,
Ca nu i-a dat si lui ceva guvernul,
Si sigur e de vina acum Basescu
Pentru ca El intr-una-si pierde trenul !

Stelian Maria, 24-07-2011, ora 00.45, ora Suediei

duminică, 17 iulie 2011

Slovacia a deschis „vânătoarea de vrăjitoare comuniste”

Războiul cu istoria care s-a desfăşurat în ultimii 20 de ani în fostele ţări socialiste din Europa, a ajuns şi în Slovacia. Parlamentul a adoptat o lege care practic echivalează comunismul cu nazismul.

Membrii Consiliului Naţional (Parlamentul) din Slovacia au votat ca negarea publică a crimelor „împotriva umanităţii, a drepturilor omului şi a libertăţilor, care au fost făcute de regimurile fasciste şi totalitare" să fie pedepsite penal. Autorii documentului nu au negat că termenul „totalitar" este identic cu conceptul de „comunist", anunţă Pravda.ru.

Potrivit documentului adoptat cu o majoritate de dreapta a parlamentarilor pro-occidentali, cetăţenii care şi-au exprimat în public doar simpatia pentru crime anti-democratice, partide şi mişcări politice naziste sau comuniste, vor risca de la trei până la şase luni de închisoare. Prezenta lege va intra în vigoare în septembrie.

Reprezentanţii opoziţiei de stânga (printre care nu se numără comuniştii) şi-au exprimat nemulţumirea faţă de legea adoptată. Ei au subliniat abuzul posibil „în practica politică, socială şi juridică". De asemenea, aceştia nu cred că se poate egala fascismul şi comunismul, această asociere fiind improprie realităţii istorice. Cu toate acestea, majoritatea parlamentarilor slovaci nu a stat să asculte nemulţumirile opoziţiei.

Trebuie remarcat faptul că, în Slovacia „lupta cu trecutul comunist" a fost mult mai slabă decât în Ungaria, Ţările Baltice, Polonia şi chiar Republica Cehă.

Combaterea „moştenirii comunismului" a început în 1991-1992, atunci când Republica Cehă şi Slovacia încă constituiau un singur stat. Potrivit unor legi adoptate în acea perioadă, funcţionarii Partidului Comunist din Cehoslovacia (PCC) nu aveau nici dreptul de a ocupa anumite funcţii publice. PCC a fost condamnat de încălcarea drepturilor omului şi a libertăţilor, pentru greşeli în economie, pentru persecutarea oponenţilor politici. Cehoslovacia a existat din 1918 până la 31 Decembrie 1992. Parlamentul Cehoslovaciei a fost împărţit în Republica Cehă şi Slovacia, conform unui proces politic paşnic cunoscut sub numele elegant de Divorţul de Catifea.

Astăzi, politica externă a Slovaciei este complet concentrată asupra UE, NATO şi SUA. Liderii din ţară, împreună cu colegii din Polonia, Republica Cehă şi Ungaria încearcă să reînvie Grupul de la Vişegrad, care a fost odată creat ca o alianţă a ţărilor care au renunţat la comunism, pentru a facilita integrarea euro-atlantică.

În această ţară independentă, Slovacia de azi, nivelul rusofobiei în societate şi în rândul elitei este mult mai mică decât în ţările vecine. Prin urmare, o schimbare de guvern în Bratislava poate opri şi „vânătoarea de vrăjitoare comuniste".

Sursa Romania Libera,

In Romania vor mai trece 20 de ani pana cand Iliescu si acolitii sai vor fi judecati si condamnati la a nu se mai intoarce de la cimitir !

miercuri, 13 iulie 2011

Ion Iliescu şi Revoluţia: ultimul tratat de ticăloşie

Ministrul Baconschi l-a făcut pe fostul preşedinte Iliescu să nu mai pună geană pe geană de când i-a dat prin cap să se refere public la o posibilă comasare a unor institute specializate în studierea evenimentelor din decembrie 1989.

Copleşit de gânduri şi înfrigurat de idee, Ion Iliescu a răspuns numaidecât: "Este o ticăloşie fără margini. Să le fie ruşine!"

Experienţa controversată de viaţă şi solida sa pregătire, căpătată la Bucureşti şi Moscova, l-au determinat pe tătucul socialiştilor români de azi să plaseze cu naturaleţe cuvântul "ticăloşie", dar, tocmai în virtutea CV-ului său politic, să îl plaseze prost.

Corect ar fi fost, în schimb, astfel: ticăloşie ar fi doar comasarea în loc de desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române, inventat şi păstorit de Ion Iliescu încă din vremea ultimului său mandat de preşedinte.

Da, domnule fost şef al statului, şi etern tovarăş, acest IRR pe care personal l-aţi creat în 2004 ar trebui să dispară cu totul pentru că, şi sunt sigur că aţi fost tot timpul conştient, nu şi-a avut rostul nici o clipă.

Cel puţin nu ca un instrument obiectiv de studiere a istoriei recente.

Argumentele sunt de bun simţ şi este păcat că în România anului 2011 ne pierdem încă timp şi energie să facem lumină în jurul evidenţei.

Tocmai de aceea, îmi cer scuze faţă de cititori că voi relua aici întrebări simple prin care, dacă s-ar fi răspuns la timp, s-ar fi asigurat o minimă igienă în dezbaterile publice despre decembrie 1989.

Aşadar:

* Cu ce scop a apărut Institutul Revoluţiei Române?

* Câtă credibilitate are o instituţie fondată, girată şi controlată fix de personajul cel mai controversat al momentului pentru studierea căruia se spune că a fost şi înfiinţată?

* Câtă credibilitate are un institut de cercetare, câtă vreme din conducerea sa extinsă fac parte o grămadă de alte personaje implicate direct în evenimentele asupra cărora ar trebui, zice-se, să ne informeze?

* Câtă credibilitate are un institut de cercetare asupra istoriei recente, controlat integral de statul român?

* Câtă credibilitate are acest institut, din moment ce parte din eforturile sale sunt vizibil orientate spre legitimarea trecutului alunecos al preşedintelui său, comunistul pur-sânge, Ion Iliescu?

* Câtă credibilitate are un institut care a cooptat în rândurile sale revoluţionari cel puţin controversaţi, ale căror fapte, unele poate penale, nu vor fi niciodată pe deplin lămurite publicului larg?

* În fine, câtă credibilitate are un organism condus de însuşi Ion Iliescu?



Ei bine, domnule Ion Iliescu, nu este o ticăloşie mai mare faptul că încă ne batem capul cu astfel de întrebări?

Nu este o ticăloşie mai mare faptul că, după 20 de ani, apetitul dumneavoastră de a monopoliza istoria este la fel de ridicat ca odinioară?

Şi încă un detaliu, domnule Iliescu: nu este o ticăloşie uriaşă faptul că pe şantierul pe care l-aţi amenajat sapă după adevărul despre Revoluţia din '89 nu arheologii, ci numai dinozaurii?

Sursa: Romania Libera, Laurentiu Mihu

Oare numai eu sunt paranoic in privinta evenimentelor din 1989 - 1990 ?
Stelian Maria

marți, 12 iulie 2011

Suedia in calduri

Desi verile suedeze sunt destul de blande de obicei, cu temperaturi care in zona mea au o medie de 21 de grade, cu multe ploi venite dar si disparute ca din senin, aceasta vara intareste rezultatele studiilor suedeze cum ca aici va fi din ce in ce mai cald.
Am pornit si azi spre o noua zi de munca. Cald, sudoare. Dupa 10 ore de program m-am intors acasa un pic sleit de puteri. Iarba ma astepta sa o tund si m-am supus vointei naturii cu un efort un pic prea mare pentru bietele mele puteri sleite deja de o canicula suedeza.
Nu cred ca sudul european mai e o atractie turistica atat cat in Suedia se poate face plaja fara sa fii mancat de rechini, fara sa fii furat, pacalit la restaurant sau hotel.
Haideti sa vizitati aceasta tara care e la fel de frumoasa ca toate tarile de pe pamant si care are farmecul ei separat.
Veniti iarna daca doriti sa evitati transpiratia.
Cred ca toamna si primavara sunt anotimpurile mele preferate... de, ma schimb si eu dupa sezon ! :)

Stelian Maria