duminică, 21 decembrie 2014

25 de ani

Implinesc 25 de ani de viata noua !
Sunt unul dintre cei care au supravietuit macelului din Piata Universitatii din 21 decembrie 1989.
Clipele traite de mine au fost uriase, puterea care ma mana sa strig "jos Ceausescu", "jos comunismul" parca nu era a mea.
Am cantat, am strigat lozinci si pentru cei care isi amintesc "ole, ole, Ceausescu nu mai e" si "Ceausescu nu uita, tara te va avorta" printre altele au fost lozinci nascocite de mine.
Am infruntat apa pompierilor si ud am infruntat si frigul, am reusit sa intorc un baston din mana unui scutier si sa-i ard omului cateva pe spate, am dus la baricada obiecte, am sarit peste oameni raniti si morti, incercand sa ma salvez, impuscati fiind de armata romana si de trupe de securitate. Imaginile sunt de cosmar si mi-a fost cumplit de greu nu sa scap de ele pentru ca asa ceva nu se uita, ci sa invat sa traiesc cu ele.
Seara de 21 decembrie 1989 reprezinta pentru mine a doua mea nastere, mai intelept, tenace, iubitor de oameni.
Schimbul de presedinti de astazi sa fie unul benefic Romaniei !
Sa nu uitam ca Johannis nu poate de unul singur sa faca minuni si ca impreuna, asa cum i-am acordat increderea noastra votandu-l, sa-l sprijinim pe mai departe cu toata puterea noastra. Sa strangem randurile in jurul acestui om pe care eu il vad capabil sa puna cap la cap problemele Romaniei si sa le elimine. Numai impreuna putem reusi sa readucem tara acolo unde ii este locul, in marea familie europeana si cu mandrie sa spunem ca noi suntem romani !
Sangele scurs in canalele oraselor tarii in sfantul decembrie `89 sa nu fie dat uitarii ! Numai in Bucuresti au fost ucisi in aceasta seara, acum 25 de ani, 48 de romani si ranitii au fost si mai multi. Vinovatii nu sunt inca judecati, Ion Iliescu isi bate in continuare joc de noi chiar si din rolul sau de viitoare fosila.
Am incredere ca romanii vor gasi calea spre demnitate, spre o viata care sa le asigure viitorul atat lor cat si urmasilor, ca impreuna vom gasi o rezolvare pe termen lung a problemelor tarii noastre.
Sa incetam sa-l mai numim pe Johannis "neamtul", el este roman, nascut in Romania si cu educatie ardeleneasca si influiente germane pe care Romania trebuie sa le incerce mai ales ca de-a lungul multor ani "escu"-l sudului tarii a fost catastrofal !
Sa muncim impreuna pentru o Romanie prospera si mai ales pentru demnitatea noastra si destinul va fi alaturi de noi, iar copiii si nepotii si stranepotii nostri vor trai frumos si vor trai bine.
Stelian Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu