toateBlogurile.ro

miercuri, 29 iunie 2011

Marea tiganiada... un alt fel de cruciada !

In Romania e mai multa liniste acum decat era cu 20 de ani in urma.
Sunt tot mai putini hotii, sutii, traficantii de tot soiul, etc. Acestea nu au fost inchisi ci au luat drumul mare al pribegiei catre tarile europene, "ca acolo e bani buni" (a spus un tigan), tari care nu cu multi ani in urma criticau dur Romania acuzandu-ne de rasism, nerespectarea drepturilor omului, etc.
Pe undeva istoria se rasuceste atragand, firesc, chiar si pe cei mai "nas in vant" (englezii), pe "napoleoni", "neamul lui Garibaldi", etc., dar si triburile de vikingi reci in vartejul provocat de miile de ani de controverse, de ultimul veac de vanzari-cumparari ale unor state mai mici, ca si Romania.
Anglia a vandut europa estica Rusilor. Aici a inceput marea cruciada tiganeasca... adica luptand sa supravietuiasca prin orice mijloace tiganii au ramas asa...
Incet ei si-au construit cruciada proprie. Mai intai spre buzunarele romanilor si in urma spre tarile care criticau Romania tocmai ca tiganii sa fie asezati in Romania si a nu emigra... stiu vesticii ce stiu !
In Paris am vazut tigani incercand sa fure portofele... in Londra canta unul de mama focului fals... in Copenhaga tigancile atacau trecatorii si-i deposedau pe acestia de tot ce putea fi de valoare... In micul meu orasel, in Suedia, am vazut cum un trib intreg de tigani furau, la un festival.
Ieri si azi televiziunile suedeze si radioul au difuzat stiri despre "hotii si cersetorii romani din orasele mari" !!! ROMANI !!!
Suedezii care ma cunosc s-au grabit sa-mi spuna despre intamplare... cum ca politia a avertizat populatia ca hoti romani le intra in case sa-i fure... mi-e greu sa le explic. Mi-e rusine.
Din imaginile vazute de mine la televizor nu pot distinge un roman ci pot distinge mai multi tigani in cauza.

Europa incepe sa fie cucerita de tigani.

Stelian Maria

Un comentariu:

  1. Stii, chiar vorbeam intr-o seara de chestia asta cu Marian. Am un sentiment de "Na! sa vedeti si voi cum e inainte sa ne scoateti ochii cu drepturile omului!" Cand tiganii vor ajunge problema europeana poate se va rezolva. Eu una i-as fi inchis intr-un teritoriu de unde sa n-aiba voie sa iasa, o tara a lor in care sa se descurce. Pt ca nu stii cum e? De cate ori se bat clanurile de tigani, nu stiu cum naiba fac, dar nu e nimeni ranit! So....

    RăspundețiȘtergere