toateBlogurile.ro

joi, 12 august 2010

Piata Universitatii, continuare

"Daca vrei sa schimbi lumea in bine incepe cu tine" !

Orele diminetii erau ore de groaza pentru noi. Nu se spunea "daca " ci "cand" vor veni sa ne extermine.
Mergeam jos in pasaj sa incercam cat de cat sa ne spalam, sa ne facem nevoile la toaleta... pentru ca depuneam eforturi mari ca Piata sa fie curata, ca noi sa nu dam un motiv in plus pentru interventia in forta a hoardelor lui Ion-Han !
Octavian Radulescu era neobosit. Acest om, pe care il regret, punea pe tava un suflet curat si demn de toata stima.
Era langa mine, langa noi si ne ajuta acolo unde noi nu stiam ori unde tineretea ne-o lua razna si se revolta razboinica. El ne potolea cu vorba sa blanda si ne imbia la pace si Non-Violenta !

Intre corturi au aparut delimitari care spuneau unde se afla GID, Alianta Poporului, 22... etc.
In balcon apareau nume sonore, si unele ca Doina Cornea sau Ticu Dumitrescu ne erau dragi... din nefericire balconul devenise si un fel de rampa de lansare pentru unii si acesti oameni se repezeau sa apara in lumina reflectoarelor pentru interese de ei stiute.
Cand cantam eram inconjurat de inca 10-15 persoane care imi puneau viata in pericol riscand prabusirea acelui balcon care poate ca nu facea fata arhitecturii comuniste, si care imi urlau fals in urechi de parca erau un fel de cor al meu ! Sigur ca cei mai multi dintre ei isi faceau doar reclama sau aveau de raportat "de la nivel inalt" cum sta situatia in Golaniada.

Stere Gulea a plantat o masina si camere de filmat in Piata.

Televiziunile se intreceau pe sine sa spuna lumii despre noi... doar TVR mintea de ingheta apele, fiind televiziune la comanda lui Ion (iar Ion... drace de ce nu il iei sa ne scapi de el?)

Nu stiu cum eram vazuti dar din punctul nostru de vedere eram putini, obositi, dar rezistam.

In parlamentul ocazional al Romaniei Mircea Dinescu a spus sa fim lasati sa ne bronzam... asteptam mai mult de la acest om.

In jurul Pietei au inceput sa apara si oamenii care investeau in Romania, tziganii cu sucuri si tzigari la vanzare, la preturi enorme.

Voi reveni,
S

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu