toateBlogurile.ro

duminică, 19 decembrie 2010

O lume noua

Am urcat in trenul de Suedia. Ceva nu se potrivea... parca nu era ca la noi la romani... ceva tarani cu papornite, ceva tzigani cu mirosuri specifice si portofele disparute, nu venea nimeni sa ceara ceva ca ii murea capra, etc.
'Am inteles ca eram pe maini bune si, pentru prima data dupa cateva zile si nopti am adormit. Cosmarul nu s-a lasat asteptat... am tresarit si doi nemti din compartiment mi-au oferit ceva de baut. Cred ca imi vazusera reactiile in somn.
Apoi m-au luat cu ei pe vaporul care tranzita marea Baltica... am ramas ca la dentistul meu din tara, unul gras si cu renume de macelar... era magnific !
Dimineata am ajuns in Suedia, in Trelleborg. Aici a venit un tip si m-a rugat politicos sa ii arat biletul de tren si pasaportul. A durat 15 secunde. Gata. In Romania ma si bateau in pret ;)
Pe urma am ajuns in Malmö. In gara aceea am coborat ca un strain ce eram. Nu aveam nimic si nu aveam pe nimeni in tara mea noua.
Imi venea sa ma asez pe undeva si sa refuz orice dialog cu prezentul. Cat de mult imi lipsea Romania, cat de singur eram.
Am trecut peste un canal si m-am asezat pe o banca.
Aici a inceput o viata noua... asa credeam eu atunci !

Voi reveni,
Stelian Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu