toateBlogurile.ro

vineri, 14 ianuarie 2011

Franta... copilul teribil al Europei

Franţa a blocat vineri, la Bruxelles, adoptarea unui raport tehnic, privind aderarea României la Schengen, cerând să reexamineze un raport tehnic privind implementarea în România a interfaţei umane a sistemului informatic SIS / SIRENE, în baza căruia operează Spaţiul Schengen, conform RFI, informează Mediafax.

Subiectul va fi probabil înscris pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, în 28 ianuarie, când se va constata dacă Franţa ridică sau nu vreo obiecţie elementelor textului.

Raportul realizat de experţi europeni şi prezentat în cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arată că România este gata şi din acest punct de vedere, pentru a se integra în spaţiul liberei circulaţii.

Alte rapoarte de evaluare a frontierelor terestre şi aeriene au fost deja aprobate la Bruxelles în 2010.

Acum, toate statele membre au acceptat raportul, cu excepţia Franţei, care a blocat practic procesul de adoptare formală a documentului, au explicat surse europene, relatează RFI.

Tot acum au fost discutate şi două rapoarte privind Bulgaria (sistemul informatic SIS / SIRENE) şi rezultatele reevaluării frontierei terestre între Bulgaria şi Turcia.

Aceasta a primit un aviz negativ din partea experţilor UE, prin urmare Franţa, Germania şi Finlanda au cerut o a doua reevaluare.
(sursa Romania Libera)

In ce ma priveste cred ca Franta stie ce vrea... sau mai bine spus stie de ce... Un rol de mare putere si nu cu Romania concureaza pentru asta ci cu Germania.
cu toate astea ca roman ma simt jignit de atitudinea Frantei, tara care nu ar trebui sa uite cat rau a facut Romaniei in anii `70-`90... asta prin embargourile care au decimat Europa de est pentru a o transforma intr-o piata de desfacere pentru vestici.
Eu am incetat sa mai cumpar ceva frantuzesc si prin asta boicotez, ca roman, aceasta tara. Cred ca este de datoria mea sa ma opun Frantei si ma intreb cand se se vor naste in Romania politicieni care inceteaza sa mai linga funduri paroase de tot soiul ???
hai sa incetam sa ne mai numim "francofoni"... macar pentru ca Franta era un fel de rahatel cu ochi acum 4000 de ani cand in spatiul Carpatic exista deja o civilizatie ! cred ca francezii ar trebui sa se autonumeasca "dacofoni " !
am un amic francez in zona mea... ce isi aude amaratul asta de la mine sigur va puteti inchipui ! mai am un pic si-l fac roman ! :))

Stelian Maria, cu drag pentru Romania (no, ca iar fac rime :) )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu