toateBlogurile.ro

luni, 24 ianuarie 2011

De ce este huiduit Băsescu?

Incerc sa inteleg de la 2000 de km starea Romaniei. Sigur nu e usor si unii romani chiar m-ar injura cu binecunoscutele lor injuraturi "made in Romania" !
Basescu se afla intr-un post cu un scaun construit de presedentiile anterioare si de poporul roman, scaun facut in scarba si dupa marea zicala a romanului "ei se face ca ne plateste si noi ne facem ca muncim" !
Am incercat sa inteleg cat mai bine cu putinta istoria noastra ca popor.
Am incercat sa fac o legatura intre trecut si prezent fara a-mi ascunde teama pentru viitorul nostru ca popor roman.
Nu vreau sa ma leg de trecutul medieval, antic sau primitiv, dar trecutul imediat trait de noi nu ne poate lasa reci atat cat atat noi cat si copiii si nepotii nostri pot fi afectati negativ.
Stim toti ca dupa 1989 Iliescu si acolitii sai au facut totul pentru a infrana dezvoltarea Romaniei si pentru a mentine Romania in conul de interese al Rusiei.
De aici ni se trage aproape totul.
Dupa o batalie fantastica intre alegatori, eu am zburat pe banii mei sa votez schimbarea, a fost instalat Constantinescu cu Ciorbea al sau. Bucurie mare.
Acestia nu au reusit decat sa piarda urmatoarele alegeri.
Promisiunile lor ca aveau sa pedepseasca ceva vinovati pentru `89-`90, au ramas doar promisiuni.
La revenirea lui Ion Iliescu PSD a prins si mai multe aripi si si-a intins si mai bine aripile asupra bogatiilor Romaniei. Iliescu ? Avea treaba sa nu lase Romania vestului !
Basescu... mi-am zis "asta, da"... Am luat iar avionul pe banii mei si dupa 600 km il votam pe omul asta.
Ca si Constantinescu mi se promisese ca vom scapa de hoti, de tradatori, de cei care au produs genocidul din `89-`90.
Marea problema a lui Basescu este ca nu a reusit sa condamne dur atrocitatile din `89-`90, si sa puna la punct justitia. De aici i se trage omului.
In plus, a fi presedinte dupa tradatori ca Iliescu intr-o Romanie a sacalilor si a hotilor nu mi se pare o alegere buna. Eu as fi refuzat acest post !
Basescu nu l-a refuzat si nu are decat sa isi suporte consecintele, atata timp cat nu a realizat ce a promis in alegeri.
Am ajuns la concluzia ca nu mai merita nimeni efortul meu banesc, sa mai zbor 600 km pt un vot de incredere !

Stelian Maria

4 comentarii:

  1. Pe scena politica este o situatie ciudata, cei care se dau de a fi alternativa sunt orice dar nu o alternativa. La o cat de sumara analiza orice om sesizeaza ca Victor si cu Crin nu pot face decat cel mult poante si inflorituri. Dilema Cetateanului Turmentat este mai actuala ca oricand. Pe acest fond se inceraca un nou tip de politica de apartament, cu un program stralucitor dar aproape sigur irealizabil, sustinut de o televiziune de nisa. Ma refer la Dan Diaconescu si al sau Partidul Poporului. Si daca mamaliga militara nu va exploda si vom scapa de o dicatatura militara in primavara asta, este posibil sa se incerce in Ro cel mai straniu regim politic de pe Planeta, un mix dintre comunismul chinezesc si iluziile Legiunii. Care mix probabil ca va fi atat de stralucitor incat va hipnotiza pe multi oameni simpli. Dar va fi tot atat de util pentru Romani precum globul din pomul de iarna pentru gospodar ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru interventia ta !
    Asta ma face sa nu ma simt singur... imi da incredere in mine si in micile mele incercari de a contribui cu o mica lumina in plus in acest tunel in care doar noroiul mai este respirabil.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://adymacsut.wordpress.com/2011/01/24/dreptul-de-a-huidui-intonarea-imnului-national/
    Pe 24 ianuarie 1859 la Iasi s-a realizat Unirea Pricipatelor (Tara Romaneasca si Moldova). Am absolvit Colegiul Elena Cuza din Craiova. In vremea liceului jucam Hora Unirii impreuna cu colegii de la Colegiu Carol I pe platoul stradal care uneste cele doua scoli. Acolo pe 24 ianuarie 1859 craiovenii au dansat prima data Hora Unirii. Traditia s-a pierdut. Astazi elevii au liber de 24 ianuarie.
    Politicieni de toate culorile s-au reunit azi la Iasi sa celebreze Unirea. Cei de la putere in frunte cu Presedintele Traian Basescu au stat la tribuna si au fost huiduiti. Nu neg dreptul oamenilor de a-si exprima dezaprobarea fata de masurile anti-populare luate de catre actuala guvernare. Dar ma intreb oare de ce au huiduit in timpul intonarii Imnului National?! Cica acei care huiduiau era militari rezervisti! Oare pentru ei Imnul National nu are o semnificatie sacra?! Pareau o turma de anarhisti.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi este frig...ne este frig..si dor de nimeni

    RăspundețiȘtergere