toateBlogurile.ro

joi, 20 ianuarie 2011

Diaspora

Am intalnit romani din tara, oameni respectabili, cunoscuti, care mi-au reprosat ca din cauza diasporei nu merge bine in Romania ! Adica si din cauza mea !
Comunismul Ceausist a reusit sa spele multe creiere in Romania, creiere care s-au oferit singure panè, pe tava lui Iliescu.
Nu am nimic cu ideologia social democrata. De fapt toate partidele promit si merita atentie pana ajung sa-si bage degetele in miere, sa-si aranjeze birouri luxoase, secretare blonde sau tipi chipesi de jur imprejur, masini, vile, imunitati...
In loc sa fraternizam tara ne scuipa in ochi si dupa ce Diaspora a facut eforturi uriase ca Romania sa intre ca membru in NATO si EU.
Cu ce ne incalzeate asta pe noi cei stabiliti afara ? Cu nimic mai mult decat bucuria ca rudele noastre, prietenii nostri, romani din tara au o sansa in plus.
Romania a cunoscut un progres mare din cauza banilor pe care Diaspora romaneasca ii trimite in Romania, rudelor, din cauza ca NOI venim in vizita si cheltuim in Romania valute de care tara are nevoie... si noi nu cheltuim cu sfiala !
Intr-un concediu pe care mi l-am indraznit in Romania, cu rulota, am cheltuit intr-o luna cu drum dus intors (benzina, vapor), 8.000 de euro, dintre care 6.000 numai in tara.
Cum ar fi daca Diaspora ar inceta sa mai vina in Romania, daca ar inceta sa mai trimita bani acasa ? Va spun eu... DEZASTRU !!!
Daca noi intindem o mana celor din tara nu este pentru ca vrem sa-i jupuim de scalp ci pentru ca vrem ca tara sa o duca bine.

Stelian Maria

3 comentarii: